Loganul se află printre autoturismele care circulă cu cele mai multe defecţiuni pe străzile Republicii Federale, conform raportului Societăţii Germane pentru Expertiză Tehnică (TÜV) pentru 2010.
Anual, sunt verificate la TÜV în jur de 10 milioane de maşini, iar la ediţia actuală a raportului, din 128 de modele, Dacia Logan se situează pe locul 123, respectiv între ultimele 10 pe lista autoturismelor cu o vechime între doi şi trei ani.
Şi mai prost stau la aceeaşi categorie Peugeot 407, Volvo XC 90 sau Kia Carnival, maşină pe care – conform testelor germane – se poate conta cel mai puţin, după doi-trei ani de la achiziţionare.
Testul TÜV se referă însă exclusiv la maşini folosite cel puţin doi ani. Alte modele Dacia nu sunt cuprinse în studiul TÜV.
Pe de altă parte, trebuie menţionat că un chestionar online al J.D. Power Report pe 2010 arată că modelele Dacia, în general, s-au situat în acest an pe locul al doilea, la egalitate cu BMW, în ceea ce priveşte satisfacţia germanilor faţă de autoturismul deţinut. Citește mai multe pe dw-world.de Citește și Nemții și francezii sunt mulțumiți de Dacia. Ce spun românii? Citește și De ce este mai convenabilă o Dacie decât un BMW X5