Conform presei franceze, clienții Dacia din Hexagon pot achiziționa pe parcursul lunii aprilie modele Logan la prețul minim de 6.790 de euro după aplicarea unei reduceri de 11%.
Şi pentru Sandero se oferă un discount de 10% din preţul de catalog. Decizia Dacia vine după ce, în primul trimestru al acestui an, vânzările de autoturisme ale mărcii au scăzut în Franța cu 15,6% până la 26.509 unități.
Dacă Dacia se află la prima operațiune de reducere a prețului pentru modelele sale, alte mărci continuă în forță politica de promovare a modelelor proprii prin reduceri substanțiale de preț.
Astfel, mărci precum Opel, Chevrolet, Peugeot, Citroen sau Suzuki, pun la dispoziția clienților din Franța bonusuri care ajung și la 4.000 de euro. O mare parte a acestor reduceri de preț este însă datorată primei de casare.
Campionul reducerilor din aprilie, în segmentul mașinilor de volum din Franța, pare a fi Citroen C3 care este disponibil la un preț de numai 8.990 de euro după aplicarea unui discount de 4.310 euro. Acest discount include și o „primă verde”.