Uzina Dacia, întreaga platformă industrială de la Mioveni şi fabricile furnizorilor de componente din industria auto vor fi în revizie tehnică în luna august, iar angajaţii vor intra în concediu, au declarat oficiali ai Dacia şi ai Asociaţiei Constructorilor Auto din România.

Activitatea Dacia va fi oprită timp de 4 săptămâni, începând cu 3 august, întreaga platformă de la Mioveni fiind în revizie, potrivit oficialilor Dacia. Astfel, timp de o lună, toţi cei aproximativ 14.000 de angajaţi ai Dacia se vor afla în concediu.

De asemenea, furnizorii care produc exclusiv sau în mare parte pentru Dacia vor intra şi ei în vacanţă în aceeaşi perioadă.

„Producătorii de componente auto care au alţi clienţi decât Dacia vor fi şi ei în revizie în august, deoarece este luna de vacanţă pentru aproape toţi producătorii auto, indiferent de ţară”, au precizat oficialii ACAROM.

În sectorul producţiei auto şi activităţile conexe lucrează aproximativ 220.000 de oameni, potrivit estimărilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor Auto din România.

SURSA: Mediafax