Dacia lansează kitul Adventure pentru Duster

Pentru prima dată în istoria acestui model, Dacia Duster primește un kit de off-road de uzină, ceea ce înseamnă că este vândut oficial de marcă pentru modelul 4×4. Acest kit aduce modelul Dacia Duster cu echiparea de top la un preț de peste 30.000 de euro.

Dacia a lansat kitul Adventure, destinat exclusiv modelelor Duster din generația III, versiunile 4×4 echipate cu motorizarea TCe 130. Prețul acestui kit este de 5.000 de euro și include o serie de îmbunătățiri menite să crească capacitățile SUV-ului pe teren accidentat.

Dacia Duster 4×4 este echipată cu motorul de 1.2 litri TCe 130, care produce 130 CP. Acest model beneficiază de un control complex al tracțiunii și moduri de rulare pentru diferite suprafețe, selectabile de la un buton amplasat pe consola centrală.

Prin introducerea acestui kit de off-road, Dacia Duster își extinde capacitățile și oferă clienților pasionați de aventură un SUV mai capabil și mai robust, pregătit pentru orice tip de teren.

dacia duster
SURSA FOTO: automarket.ro

Ce conține kitul off-road

Kitul Adventure include suspensii înălțate Koni, care ridică mașina cu 30 mm, și pneuri BFGoodrich All-Terrain KO2 215/70 R16 100/97R, montate pe jante de tablă de 16”. Acestea oferă o aderență și tracțiune superioare. De asemenea, kitul include scut motor din duraluminiu de 6 mm și scut diferențial spate din oțel de 2,5 mm pentru protecție suplimentară.

Kitul mai adaugă bare de pavilion transversale, un roof rack pe care se poate monta un suport de antenă CB și lumini adiționale de tip LED, precum și o antenă de tip coadă de rechin. Aceste dotări nu doar că îmbunătățesc performanțele off-road, dar adaugă și un aspect robust și funcțional.

Kitul Adventure este disponibil pentru comandă la dealerii Dacia din toată țara începând cu a doua parte a lunii iunie, iar primele livrări sunt estimate să aibă loc în septembrie. Kitul vine cu o garanție de 3 ani sau 100.000 km.

  • Duster 4×4 în echiparea Expression: 23.800 euro
  • Duster 4×4 cu kitul Adventure: 28.800 euro
  • Duster 4×4 în echiparea Extreme cu kitul Adventure: 30.300 euro