Mai mult de jumătate dintre internauţi utilizează Facebook, iar un minut din şapte petrecute online în lume este consacrat reţeleide socializare , potrivit cifrelor furnizate de ComScore, actualizate în octombrie.

În Statele Unite ale Americii există cel mai mare număr de utilizatori Facebook (152,5 milioane), pe locul doi clasându-se India, cu 43,5 milioane, urmată de Indonezia (43,06 milioane), Brazilia (37, 9 milioane) şi Mexic (35 milioane), potrivit cifrelor socialbakers.com.

Facebook este ”numărul unu” dintre site-urile comunitare în aproape toate ţările, cu rare excepţii, inclusiv Rusia, unde este devansat de Odnoklassniki şi VKontakte, şi China, unde este interzis, site-ul evocând ”dificultăţi juridice şi reglementare substanţiale”. În octombrie, el era devansat în Japonia, Coreea de Sud, Vietnam şi Polonia, potrivit ComScore.

Trei din cei patru fondatori ai Facebook sunt miliardari, începând cu patronul său, Mark Zuckenberg (cu o avere de 17, 5 miliarde de dolari, potrivit clasamentului revistei Forbes în 2011), apoi Dustin Moscovitz (3,5 miliarde de dolari), şi Eduardo Saverin (2 miliarde de dolari)

În fiecare zi, peste 250 milioane de fotografii sunt postate online.

Peste 425 milioane de utilizatori de telefonie mobilă s-au conectat la Facebook în decembrie 2011 de pe telefoane mobile.

Utilizatorii reţelei Facebook au în medie 130 de ”prieteni”. Site-ul afirmă că găzduieşte peste 100 miliarde de relaţii de prietenie.

Facebook, care avea 3.200 de angajaţi la 31 decembrie 2011, prevede angajarea altor câteva mii în acest an.
Sursa: Agerpres