«Da sau nu» prezintă un sistem practic sclipitor pe care oricine îl poate folosi pentru a lua decizii mai bune, atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală. Milioane de oameni au învăţat cum să se concentreze pe nevoile reale, cum să îşi creeze opţiuni mai bune şi să descopere consecinţele alegerilor pe care le fac şi mai ales cum să îşi identifice şi apoi să folosească integritatea şi intuiţia pentru a câştiga încrederea în sine şi eliberarea de orice temere.

Dr. Johnson este cercetător la Institutul de Studii Interdisciplinare şi profesor de Leadership la Harvard Business School. Este autorul bestsellerului „Cine mi-a luat caşcavalul?“ şi se spune despre el că „este cel mai bun în abordarea subiectelor complexe şi în prezentarea unor soluţii simple şi funcţionale“. Dr. Spencer Johnson este un orator și un autor bine-cunoscut și respectat în lumea întreagă. Puterea lui de înțelegere a ajutat milioane de oameni să descopere adevăruri simple, pe care să le folosească astfel încât să se bucure de o viață sănătoasă, plină de succes și cu cât mai puțin stres.

Dr. Johnson și-a obținut licenţa în psihologie la University of Southern California şi una în medicină la Royal College of Surgeons din Irlanda, petrecându-şi anii de stagiatură în cadrul Harvard Medical School şi Mayo Clinic. În prezent, locuieşte în Hawaii împreună cu familia sa. Dr. Spencer Johnson este cel care a creat The One Minute Manager System™, devenind coautor al mai multor bestselleruri New York Times. A scris peste 25 de lucrări de medicină şi ştiinţe comportamentale şi o populară serie de cărţi pentru copii, ValueTales™. Cărțile lui Spencer Johnson s-au vândut în peste 48 de milioane de exemplare în toată lumea, fiind publicate în 47 de limbi. La Curtea Veche Publishing, de același autor au mai apărut: „Cine mi-a luat cașcavalul?“, „Darul. Succesul începe în prezent“, „Manager la minut“, „Mamă la minut“, „Tată la minut“.

Într-o perioadă în care mulți au învățat să fie sceptici când vine vorba de răspunsuri simpliste, milioane de oameni au descoperit că adevărurile simple din parabolele lui Spencer Johnson s-au dovedit a fi extrem de utile.

Dale Carnegie spunea că există patru căi, şi numai patru, prin care putem avea contact cu lumea. Suntem evaluaţi şi clasificaţi în funcţie de ce facem, cum arătăm, ce spunem şi cum o spunem. Colecţia Cărţi Cheie a fost concepută tocmai pentru a vă ajuta să parcurgeţi aceste patru căi, dezvăluind secretele de succes ale celor mai avizaţi autori în materie. Un ghid esenţial pentru cei ce îşi doresc să îşi atingă scopurile propuse şi să aibă o viaţă fericită şi echilibrată.

«Acest ghid pentru luarea deciziilor ia în considerare atât mintea, cât și inima. În această carte, o călăuză fabuloasă conduce o expediție imaginară și le explică participanților, care la rândul lor iau parte la discuții, sistemul de luare a deciziilor: dacă am inițiat o acțiune, adesea greșită, ar trebui să ne punem o întrebare pragmatică minții noastre și o întrebare personală inimii. De răspunsul „da sau nu“ depinde modul de acțiune și cursul pe care îl vor lua ulterior lucrurile. Această carte simplă, dar extrem de abilă, consiliază cititorul, astfel încât să ia cele mai bune decizii, să învețe să distingă între nevoie și dorință, între iluzie și realitate, să aibă încredere în intuiția sa și în credințele sale personale, să evite jumătățile de adevăr și hotărârile luate sub presiunea unor temeri» (Publishers Weekly)

«„Cine mi-a luat cașcavalul?“ a lui Spencer Johnson a fost cartea străină cea mai bine vândută din istoria Chinei» (The New York Times)

«Dr. Johnson, supranumit și Regele Parabolelor, este considerat cel mai bun atunci când vine vorba de furnizarea unor soluții simple la cele mai complexe subiecte“ (USA Today)

«„Da sau nu“ reprezintă o lectură esențială. Puteți să o citiți în avion și să aplicați lecțiile imediat» (Jack E. Bowsher, fost Director of Education, IBM)

«Dr. Spencer Johnson are capacitatea rară de a fi interesant, provocator și succint în același timp. Admirația mea pentru el este profundă» (Dr. Norman Vincent Peale, autor al cărții „Forța gândirii pozitive“)

www.curteaveche.ro