Într-un document etichetat „STRICT SECRET” s-a scris despre relația premierului ungar cu Rusia, Uniunea Europeană și NATO.

Cu toate acestea, Yahoo News a recunoscut că nu a putut verifica validitatea documentelor.

Viktor Orban vede SUA ca pe un adversar geopolitic?

Publicația scrie că documentul care conține numele lui Viktor Orban provine de la CIA și a fost etichetat ca fiind strict secret. Est vorba despre o evaluare a liderului ungar care afirmă că acesta este în continuare apropiat de Rusia, a scris Yahoo News.

Se mai spune că Ungaria, în calitate de membru al UE și NATO, consideră Statele Unite „unul dintre cei mai importanți adversari geopolitici ai săi”.

Este adevărat că există conflicte semnificative între guvernul ungar și administrația Biden.

Noul ambasador american la Budapesta, David Pressman, reproșează în mod regulat guvernului ungar că este prea pro-Rusia și anti-Ucraina, relatează Daily News Hungary

Între timp, guvernul american a reziliat un acord crucial între cele două țări privind evitarea dublei impozitări. Lipsa unui astfel de acord ar cauza dificultăți comerciale între Ungaria și SUA.

Europa pierde din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei

S-a întâmplat după ce cabinetul Orban a criticat sancțiunile UE împotriva Rusiei. Orban afirmă că sancțiunile nu afectează economia Rusiei într-o măsură decisivă, având în vedere invazia rusă în curs de desfășurare în Ucraina.

Sancțiunile afectează grav economia europeană. Guvernul ungar și grupurile de reflecție de fond pro-guvernamentale sugerează că SUA utilizează Europa doar pentru scopurile sale în timpul războiului din Ucraina. Iar acest lucru duce la slăbirea deliberată a continentului.

Cu toate acestea, reprezentanții au votat pentru fiecare sancțiune, după ce Ungaria și alte țări europene au primit unele scutiri, de exemplu, în cazul livrărilor de petrol rusesc.

Presa internațioanlă spune că actuala scurgere de informații este cea mai mare din istoria serviciilor secrete americane. Multe documente apărute pe Discord, Twitter și Telegram par a fi rapoarte secrete ale serviciilor. Un analist militar a declarat că documentele dovedesc cât de adânc s-au infiltrat agenții secreți americani în rețeaua de informații a Rusiei.