Comunitatea științifică internațională se întreabă dacă există vreo legătură între cele două.

“În primul rând, este important să precizăm că maladia Covid-19 afectează foarte puțin copiii. Știm că nu au tendința de a avea această afecțiune sau, dacă o au, au foarte puține simptome. Însă, foarte rar, se pot îmbolnăvi grav”, explică Russell Viner, președintele Royal College of Paediatrics and Child Health.

Medicii şi cercetătorii din Marea Britanie estimează că în țară au existat aproximativ 10/20 de cazuri. În Spania, o serie de copii au suferit de „dureri abdominale neobișnuite, însoțite de simptome gastro-intestinale”, în timp ce în Italia a existat o creștere neobișnuită a numărului de pacienți cu boala Kawasaki.

La spitalul Papa Giovanni al XXIII-lea din Bergamo, incidența acestei boli în ultima lună a fost de 30 de ori mai mare decât în ​​trecut.

„În ultimele două luni, am observat că mai mulți copii care au boala Kawasaki au ajuns în camera de urgență pediatrică”, explică Lucio Verdoni, reumatolog pediatru la spitalul din Bergamo. “Într-o lună, numărul de cazuri l-a egalat pe cel din ultimii trei ani”.