Un cutremur puternic a zguduit China! Cel puțin doi oameni și-au pierdut viața în urma seismului. Ce magnitudine a avut

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa şi trei au fost rănite într-un cutremur de mică adâncime, joi dimineaţă, în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, au anunţat media oficiale, notează AFP. Guvernul local a confirmat decesele, fără a preciza unde sunt localizate sau a furniza mai multe detalii, a afirmat China Global Television Network (CGTN).

Institutul american pentru studii geologice (USGS) a măsurat acest cutremur cu magnitudinea 5,4, dar Centrul seismologic din China l-a plasat la magnitudinea 6,0. Cele două organisme au situat epicentrul la o adâncime mică de zece kilometri, la aproximativ 120 km sud-vest de megalopolisul tentacular Chongqing, a cărei zonă metropolitană are o populaţie de aproximativ 30 de milioane de locuitori. Mişcarea telurică a determinat autorităţile să declanşeze al doilea nivel de urgenţă pentru salvatorii din regiunea Sichuan, potrivit media oficiale.

Serviciile de urgență din orașul Luzhou au fost trimise la fața locului

Oraşul Luzhou a trimis serviciile de urgenţă la faţa locului, a anunţat agenţia de presă Xinhua, fără a oferi mai multe detalii. Centrul German de Cercetare pentru Geoștiință (GFZ) notează că seismul a avut o maginitudine de 5.5 grade pe scara Richter, notează Reuters.

„Este posibil ca daunele să fie importante şi catastrofa să fie pe arie extinsă”, a estimat USGS într-o evaluare preliminară.

În 2008, provincia Sichuan a fost lovită de un cutremur violent cu magnitudinea de 7,9, în care au murit sau au dispărut 87.000 de persoane.