Specialiștii prezenți la evenimentul de tehnologie Upgrade 100 au arătat faptul că în timp ce tehnologia avansează în ritm exponențial, politicenii nu numai că nu evoluează, dar par că înregistrează un regres.

Nimănui nu pare să-i pese suficient de mult de conceptul de democrație, atât cât să acționeze. State precum Uganda, Venezuela sau Congo, în care democrația este la un nivel redus sau în care aceasta chiar lipsește, au înregistrat crize sociale și economice de mari proporții, consecințele pentru populație fiind vizibile.

Lucian Despoiu, fondator și CEO la compania Majoritas Global, a arătat la evenimentul Upgrade 100 că democrația este cea care a adus lumii bunăstare, un sistem educational mai bun, un sistem medical mai performant, stabilitate, eradicarea foametei, dar și promisiunea abundenței.

În momentul de față, lumea se confruntă cu o evoluție exponențială a tehnologiei, iar cei care ne conduc nu numai că nu șin pasul, dar sunt absolut total depășiți. Termeni precum digitalizare, inovare, Inteligență Artificială, automatizare sunt adevărate realități care se desfășoară sub ochii noștri.

Nu vorbim de lucruri care vor avea loc peste 10 sau 20 de ani, ci despre lucruri care se întâmplă chiar acum. Mașinile fără șofer, roboții, fintech-urile și aplicațiile revoluționare se dezvoltă sub ochii noștri și ne transformă viața.

În contextual evoluției incredibile a tehnologiei, dar și ca urmare a nepăsării politicienilor, a apărut un nou concet în lumea politică: EXO Guvernarea. Acest concept presupune revoluționarea lumii politice, prin Organizații Guvernamentale Exponențiale, iar oamenii de rând să poată avea un rol activ, prin intermediul unor platforme online, la deciziile care se iau pentru ei.

Chiar în acest moment, și în România se pun bazele unei astfel de platforme, care va schimba fața lumii politice.