Vin scumpirile iar pe piața imobiliară se va înregistra un adevărat cutremur. Potrivit ultimelor informații, românii care vor să-și cumpere case trebuie să fie foarte atenți în perioada următoare.

Prețurile locuințelor noi ar putea crește cu 10-20%, susține Antena 3. Despre acest subiect a dat detalii Bogdan Ivan,  vicepreședinte  ADIRU. El a explicat motivele pentru care se va ajunge la acest lucru.

”E vorba pe de o parte despre apariția unei noi legi care modifică condițiile de recepție a construcțiilor, acesta fiind un lucru care din punctul nostru de vedere va duce la noi întârzieri, iar aceste întârzieri se traduc în costuri financiare.”, a declarat Bogdan Ivan, vicepreședinte  ADIRU.

Ce provoacă creșterile de prețuri

Locuințele se vor scumpi în primul rând din cauza creșterii costurilor cu forța de muncă în construcții. Apoi, trebuie luată în considerare creșterea prețurilor materialelor de construcții. Vorbim de procente de 10-20 la sută iar atunci când crește costul de producție să crească și prețul apartammentelor. “În acest an vor fi creșteri semnificative bazate și pe o creștere a birocrației. Asistăm la noi legi și reglementări care au făcut ca durata medie de livrare a unei construcții către cumpărător să fie de 2 ani, 2 ani și jumătate”, a spus Bogdan Ivan. El a indicat ca un alt element ce duce la scumpirea locuințelor șin îndeplinirea criteriilor de performanță energetică, instabilitatea politică, legislativă dar și volatilitatea cursului leu-euro.