Cutremur mondial! A mai apărut un simptom al COVID. Cei care descoperă că îl au trebuie să fie consțienți că acesta poate dura luni întregi. Este vorba de un nou simptom înșelător al infecției cu COVID-19, descoperit de oamenii de știință. Mai exact, noul coronavirus ar putea provoca pierderea subită și permanentă a auzului.

Până acum, se știe că infecția cu noul coronavirus afectează corpul uman în diverse moduri, de la pierderea gustului și mirosului la probleme digestive.

Acum, medicii au făcut o nouă analiză și au ajuns la concluzia că boala produsă de coronavirus poate afecta auzul.

Oamenii de știință au dezvăluit că persoanele afectate de această afecțiune ar putea suferi de pierderea auzului, care poate dura luni întregi.

O echipă de cercetători a efectuat un studiu în rândul a 3.103 de persoane din 48 de țări, majoritatea din Marea Britanie și America. Experții de la University College London relatează cazul unui bărbat de 45 de ani cu astm care a fost internat la terapie intensivă cu Covid, ventilat, și care a primit medicamente precum remdesivir și steroizi. La o săptămână după ce a părăsit terapia intensivă i-a apărut un țiuit în ureche.

Potrivt medicilor, niciunul dintre medicamente nu ar putea produce daune asupra auzului.

După investigații, s-a aflat că bărbatul și-a pierdut auzul la urechea stângă – o situație în care urechea internă sau nervul responsabil pentru sunet este inflamat sau deteriorat. A fost tratat cu steroizi cu succes parțial.  Este primul incident de acest fel raportat în Regatul Unit, deși au mai fost semnalate cazuri similare din alte țări.

Kevin Munro, profesor de audiologie la University of Manchester, implicat în studiu, spune că anterior a identificat că 16 din 121 de pacienți internați cu coronavirus au relatat că au probleme de auz la aproximativ două luni după externare.