România va putea primi tranșa de aproape trei miliarde de euro din PNRR

Marcel Ciolacu a mai precizat că astfel, România va îndeplini condiţiile necesare pentru a primi tranşa de aproape trei miliarde euro din PNRR.

„Am depus astăzi, la Camera Deputaţilor, amendamentele prin care dorim să închidem definitiv subiectul pensiilor speciale. Aceste modificări au ca scop eliminarea unor abuzuri şi inechităţi care au durat prea multă vreme. Mi-am asumat public acest rol şi sunt decis să merg până la capăt!

Ţinta tuturor celor care am lucrat la aceste soluţii este ca principiul contributivităţii să primeze în întreg sistemul de pensii publice! Astfel, de acum înainte, nimeni nu va mai putea construi sisteme paralele, în care să-şi aranjeze din pix pensii uriaşe, mai mari decât venitul din activitatea profesională”, a scris liderul PSD pe Facebook.

Președintele Camerei Deputaților a adăugat că prin această acţiune se asigură că România îndeplineşte condiţiile necesare pentru a primit tranşa de peste trei miliarde euro din PNRR.

„Totodată, ne asigură că îndeplinim şi condiţiile necesare pentru ca, odată adoptate toate modificările pe tema pensiilor speciale, România să poată primi o tranşă de peste 3 miliarde de euro din PNRR. Avem o nevoie uriaşă de aceşti bani pentru investiţii în sisteme publice esenţiale, precum Educaţia şi Sănătatea”, a conchis el.

Amendamentele la proiectul de lege pot fi văzute aici.

Pragul de impozitare pentru pensiile speciale va aproximativ 30%

Tot luni, ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că pragul de impozitare pentru pensiile speciale va fi în jur de 30%.

„Astăzi se vor depune amendamentele în Parlament, acum se aranjează, specialiştii din cadrul Ministerului Muncii cu specialiştii din cadrul comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor, cred că în jumătate de oră le termină. Am fost şi la Parlament să discutăm cu comisia tehnică, pe tehnică legislativă. Cred că în următoarele ore le veţi vedea depuse”, a anunţat ministrul Muncii.

Întrebat dacă pragul va fi mai mare de 15%, ministrul a spus: „Haideţi să vedem aranjarea. Va fi publică într-o jumătate de oră, o oră. Lăsaţi-i să le aranjeze pe tehnică legislativă. Spre 30% (impozitul, n.r.). Exact despre acest prag şi despre condiţionalităţi se discută acum”, a declarat acesta.