Votul de învestitură pentru Cabinetul Florin Cîțu, programat să aibă loc joi în Parlament, tulbură serios apele în PSD.

Președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a anunțat în mai multe rânduri că strategia PSD va fi ca parlamentarii social-democrați să fie prezenți în sală, pentru a asigura cvorumul, dar că nu se pune problema susținerii guvernului propus de Florin Cîțu.

Există însă numeroase informații că unii dintre parlamentarii PSD și-au propus să nu respecte indicațiile date de Marcel Ciolacu și să voteze pentru Guvernul Cîțu.

Joc dublu al lui Ciolacu?

Iar dacă se va întâmpla acest lucru și Premierul desemnat va primi votul de învestitură, Marcel Ciolacu a amenințat că își va depune mandatul de președinte interimar al PSD.

Există mai multe voci din zona PSD care îl acuză pe Marcel Ciolacu că practică un joc dublu și că acționează solidar cu interesele Președintelui Klaus Iohannis și nu ale social-democraților.

Strategia impusă de Ciolacu, de a nu-l vota pe Premierul desemnat, îi convine, în mod paradoxal, Președintelui Iohannis, care poate pretinde că o nouă nominalizare pentru poziția de premier a fost respinsă de Parlament și astfel jocul politic ar fi mai aproape de organizarea alegerilor parlamentare anticipate.