Este cutremur outernic în interiorul PSD după ultima decizie a instanţei! A fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare. Este vorba despre un fost parlamentar al social democraţilor, cu multă putere în interiorul formaţiunii.

O nouă condamnare a unui om din PSD

O nouă condamnare grea a instanţei pentru un lider al celor de la PSD. Este vorba despre Ilie Niţă, fost senator din partea PSD Suceava.

Acesta a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la opt ani şi cinci luni de închisoare cu executare.

Niţă a fost găsit vinovat de evaziune fiscală, fals în declaraţii şi operaţiuni financiare incompatibile cu demnitatea de parlamentar, conform adevarul.ro.

Niţă a fost condamnat la opt ani de închisoare şi cinci luni cu executare. Decizia poate fi contestată la completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. De altfel, soţia fostului parlamentar a fost condamnată la 120 de zile amendă pentru declaraţii neadevărate.

„În perioada 2009-2017, Ilie Niţă, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi ulterior senator în Parlamentul României, s-a ocupat în fapt de administrarea a două societăţi comerciale.

Inculpatul a administrat una dintre firme chiar şi după intrarea în procedură de insolvenţă, deşi prerogativele au fost preluate de un lichidator judiciar. Astfel, în perioada 2013-2017, politicianul ar fi făcut încasări de trei milioane de lei, bani care nu au fost trecuţi în contabilitate şi pentru care nu au fost plătite obligaţiile fiscale.

Totodată, cele două firme au încheiat patru contracte cu grădiniţa unde director era soţia senatorului, folosind mai multe documente falsificate şi încălcând prevederile legislaţiei privind conflictul de interese.”, se arată într-un comunicat transmis de instituţie.

Senatorul de Suceava Ilie Niţă demisionase din ALDE şi se înscrisese în PSD, în anul 2019. Niță a fost trimis anul trecut în judecată de DNA pentru o serie de infracțiuni.

„Am trecut la PSD. Consider că această guvernare a fost şi este în folosul românilor, având în vedere că s-au majorat salariile, că au crescut pensiile şi sunt de părere că ţara trebuie guvernată în bune condiţii. De asemenea, acest Guvern trebuie sprijinit până la finalizarea mandatului”, a declarat senatorul.

Mai multe persoane vizate de procurori

Alături de acesta, DNA i-a mai trimis în judecată pe avocatul Florin Ivanovici (sub control judiciar – pentru abuz în serviciu), Niculina Niţă (folosirea funcţiei pentru favorizarea altor persoane, fals în declaraţii), Ilie Chitic, administrator SC Teona Build SRL Suceava (uz de fals în formă continuată), Casa de Insolvenţă Bucovina IPURL (abuz în serviciu), Teona Build (evaziune fiscală).

„În perioada 2009-2017, inculpatul Niţă Ilie, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi ulterior senator în Parlamentul României, a exercitat în fapt atribuţiile de control şi administrare a unei societăţi comerciale, deşi, potrivit statutului societăţii, administrator era o altă persoană.

Inculpatul a acţionat în aceeaşi manieră şi după intrarea societăţii în procedură de insolvenţă din dispoziţia judecătorului sindic, deşi prerogativele acestei funcţii au fost preluate de către inculpatul Ivanovici Florin, în calitate de lichidator judiciar”, arată DNA.