Schimbarea legilor justiției de către coaliția PSD-ALDE nu este deloc pe placul celor mai puternici oameni din Europa. La Summit-ul de la Sibiu s-au dat cărțile pe față, iar Guvernul Dăncilă a fost pus la zid. Se încearcă debarcarea Executivului.

”Mi se pare scandalos ceea ce se întâmplă în România… Ceea ce stârnește indignarea este faptul că statul de drept, justiția independentă și lupta împotriva corupției nu sunt respectate în România. Este vorba de o poziție populistă a Guvernului pe care trebuie să-l combatem și putem face acest lucru numai prin acțiune”, a declarat președintele Partidului Popular European, Joseph Daul.

Și asta nu e tot. Daul are un plan precis pe care vrea să-l pună în aplicare. ”Tocmai de aceea, am cerut candidatului nostru la șefia Comisiei Europene, domnul Weber, să creeze o poziție de Comisar, care să fie însărcinat cu respectarea statului de drept, a justiției independente și a luptei contra corupției. Aceasta este baza care permite ca și cetățenii noștri să fie de acord cu noi și să ne susțină”, a mai spus Daul într-o conferință de presă comună cu Ludovic Orban.

Oficialul european a mai spus că îl susține pe președintele Klaus Iohannis 200% în ceea ce privește referendumul pe justiție.

Nici Ludovic Orban nu s-a lăsat mai prejos. ”În cursul acestei reuniuni importante, cruciale, a Partidului Popular European, Partidul Popular European va defini o viziune clară asupra viitorului Europei și va arăta că este pregătit să continue programul de dezvoltare a Europei, de întărire a Europei, programul de apropiere a Europei de cetățenii săi și de asemenea, un program de asigurare a unei Europe unite care să fie extrem de competitivă pe plan mondial”, a spus Ludovic Orban.