Poliția Română informează că „la data de 13 noiembrie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează 6 percheziții domiciliare și  pun în executare 10 mandate de aducere, într-un dosar penal privind infracțiuni de luare și dare de mită, camătă și șantaj”.

Poliția arată că, în urma cercetărilor, jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a ar fi jucat sub capacitatea lor sportivă, în scopul trucării din campionatul 2017-2018 și obținerea unor venituri, inclusiv din pariuri.

Constrângeri și amenințări

Poliția mai arată că jucătorii au fost obligați să joace în acest fel prin constrângeri și amenințări exercitate de persoane care au împrumutat sume de bani cu camătă către o parte dintre aceștia.

Purtătorul de cuvânt al MAI a vorbit despre acest aspect

Vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a anunțat că poliţiştii efectuează şase percheziţii şi 10 persoane urmează să fie duse la audieri într-un dosar de camătă şi şantaj, luare şi dare de mită, în care jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a au fost obligaţi să joace sub capacitatea lor, pentru trucarea unor meciuri din campionatul 2017-2018 şi pentru obţinerea unor venituri, inclusiv din pariuri sportive.

„În judeţele Brăila, Mureş şi Buzău, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează şase percheziţii domiciliare şi pun în executare zece mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj, luare şi dare de mită”, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Persoanele depistate vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, pentru audieri şi luarea de măsuri legale.