Din luna mai, în visteria formațiunilor care au reprezentare în Parlament intră mai mulți bani decât în lunile trecute, ca urmare a unei modificări a legii de finanțare, conform StirileProTV.

Social-democrații sunt cei care primesc cel mai mult și tot ei constituie subiectul unei anchete. Procurorii DNA investighează modul în care au fost cheltuite fondurile în trecut.

Calculate în funcţie de numărul de parlamentari şi de primari, subvenţiile pe care statul pe plăteşte lunar partidelor politice au crescut constant, din septembrie anul trecut şi până acum. În luna aprilie, sumele intrate în conturile formaţiunilor parlamentare au fost cele mai mari de la începutul anului. E adevărat, conţin şi restantele pe care Autoritatea Electorală le-a acumulat din cauza adoptării cu intarizere a bugetului de stat.

De altfel, PSD este în mijlocul unui scandal de corupţie. Trezorierul partidului, Mircea Drăghici, este anchetat de DNA pentru că ar fi încercat să îşi cumpere cu banii PSD o vilă în Pipera şi o limuzină pentru soţia lui.

Drăghici este şi cel care a modificat legea finanţării partidelor politice. De aceste creşteri se bucură şi restul formaţiunilor politice. Liberalii primeau la începutul anului 3,5 milioane de lei, dar din această lună, sumă se va dubla.