Cursurile sunt la standarde europene, au o durată de două luni, iar la absolvire fiind acordate diplome eliberate de Ministerul Muncii, recunoscute în ţările Uniunii Europene.
Cursul costă 2.200 de lei, iar plata se poate face şi în rate, prima rată fiind de 400 de lei. Cursanţii beneficiază de cazare gratuită la Cluj-Napoca, potrivit Agerpres.

Iniţiativa unui astfel de curs aparţine clujeanului Darius Isai. El spune că cererile pentru servicii de toaletare a câinilor sunt extrem de numeroase la noi în ţară, iar persoanele care dobândesc astfel de abilităţi îşi pot deschide saloane de profil, cu oferte de spălat, tuns standard sau pentru expoziţii, cosmetică canină şi dermatologie. Cursanţii învaţă, de asemenea, care sunt rasele canine, reacţiile şi comportamentul unui câine, dar şi modul de comunicare cu posesorii de patrupede.

Potrivit lui Darius Isai, cursul a fost urmat până acum de 200 de persoane, în 20 serii cu zece participanţi din 25 de oraşe ale ţării, cei mai mulţi dintre ei fiind cu studii superioare sau studenţi. Chiar şi medici veterinari au fost interesaţi de acest gen de pregătire. La Viena (Austria), pentru un curs de stilist canin se achită 3.000 de euro, iar la Londra (Marea Britanie) – 2.000 de lire sterline.

Meseria de stilist canin este introdusă în nomenclatorul de profesii din România din luna august 2011. Următorul curs va începe în luna septembrie.