Dolarul american s-a apreciat în faţa leului, iar BNR a stabilit un curs de 2,8701 lei, mai mult cu 1,64 bani (0,57%) comparativ cu valoarea de 2,8537 lei, consemnată în ziua anterioară.

Gramul de aur a fost cotat, vineri, la 140,5652 lei, mai puţin cu 27,03 bani (0,19%), comparativ cu valoarea de 140,8355 lei stabilită joi.
Valoarea euro din prima zi de tran­zacționare a acestui an era de 4,2698 lei. După cinci luni, cotația coborâse până la 4,1208 lei, adică o depreciere de 3,48%.
Variația este foarte redusă și indică o monedă stabilă, indiferent dacă aprecierea leului este stopată de către Banca Națională (pentru a nu afecta exporturile) sau nu.
UPDATE Cristian Popa (BNR): Aprecierea euro este un element regional
Scumpirea euro în faţa leului a fost un element regional, a declarat viceguvernatorul Băncii Naţionale a României Cristian Popa.

"Ne-am uitat nu numai la leu care, spre exemplu, alaltăieri a pierdut 0,44%, forintul şi zlotul au pierdut cam 0,3 – 0,4%. Pot să vă zic că nu vedem ieşiri semnificative de depozite sau de finanţare din partea băncilor greceşti . Dacă ar fi fost o presiune determinată de băncile părinte din Grecia s-ar fi manifestat şi la nivelul altor ţări. Bulgaria are un curs fix, deci aici nu avem ceva foarte ilustrativ, dar avem Serbia. În ziua în care România, Polonia şi Ungaria au avut slăbiri relative ale cursurilor de schimb ale monedelor naţionale faţă de euro, Serbia a avut o întărire relativ importantă a dinarului", a explicat Popa.

Tot el a mai spus că decizia băncii naţionale a Serbiei, de ieri, a fost de a reduce dobânda de la 12,5 la 12 în condiţiile în care inflaţia acolo este foarte foarte mare şi este o apreciere relativ puternică a monedei naţionale.

"Dacă ar fi fost o presiune pe subsidiarele cu capital grecesc s-ar fi văzut şi la nivelul băncilor din Serbia, nu numai din România. Aprecierea nu are legătură cu acest element. Are legătură cu modificări de portofoliu. Poţi să mă întrebi dacă nu cumva instituţii care au vrut să investească în emisiunea de obligaţiuni românească încheiată ieri nu au făcut cumva marcări de profituri pentru a avea lichiditatea necesară pentru a face aceste investiţii. Este o ipoteză, nu am date în acest sens", a mai spus Popa.