Dacă în sesiunea de miercuri, leul a închis la 4,295/euro, în această dimineață a deschis la peste 4,30 și dă semne că s-ar îndrepta spre 4,31/euro. În jurul orei 10.00, moneda națională era cotată la 4,307/euro.

Federal Reserve a anunțat miercuri seară că va veni cu un plan de 400 miliarde de dolari pentru a spijini economia. Practic, Fed a anunțat că va vinde titluri pe termen scurt și va cumpăra bonduri americane pe termen lung, în încercarea de a coborî nivelul dobânzilor din piață, ca sprijin pentru economie. Investitorii au interpretat că este clar că Fed se gândește că până la recuperarea totală a economiei vor mai trece câțiva ani.

Anunțul Federal Reserve a dezamăgit investitorii și astfel piețele au reacționat violent, Wall Street suferind pierderi de peste 2% la nivelul indicilor, iar bursele asiatice continuând în același trend. De teama unei economii încă slabe, investitorii au migrat pe bondurile americane pe termen lung, randamentul bondurilor pe 10 ani, care variază invers cu prețul acestora,  coborând la incredibilul randament de doar 1,86%, de la 1,96% cu o zi înainte, ceea ce reprezintă cel mai mic nivel din 1962 încoace.

În regiune, monedele cele mai lovite în ultimele zile, forintul și zlotul, înregistrau și joi dimineață cele mai pronunțate scăderi. Zlotul se îndrepta spre 4,48/euro, ceea ce era echivalent cu o depreciere cu 1%, iar forintul aluneca dincolo de 295,2/euro, înregistrând o scădere cu 1,2%.