Unul dintre călătorii care se aflau în aeronavă, Tudor Ciuhodaru, medic şi deputat, a declarat imediat după aterizarea forţată că piloţii români au reuşit să aducă la sol în bune condiţii un avion care avea probleme tehnice la trenul de aterizare.

"La decolare au apărut zgomote suspecte, iar echipajul a spus călătorilor că trenul de aterizare nu poate fi retras. Am fost avertizaţi că din cauza defecţiunii va fi întârziată aterizarea în Bucureşti. Avionul nu a reuşit să aterizeze pe aeroportul Henri Coandă şi a fost direcţionat spre Băneasa", a declarat Tudor Ciuhodaru.

Cursa Tarom RO710 Iaşi-Bucureşti a aterizat pe Aeroportul Băneasa, din cauza ceţii dense, iar cei 44 pasageri au fost debarcaţi, urmând ca aceia care au zboruri de conexiune să fie transportaţi cu autocarele către Aeroportul Henri Coandă, informează un comunicat Tarom.

Potrivit sursei citate, pasagerii care au pierdut conexiunile pe care le aveau cu alte zboruri din cauza acestor neregularităţi vor fi distribuiţi pe alte zboruri până la destinaţia finală, conform biletelor de avion – care reprezintă contractul dintre compania aeriană şi pasager – şi vor primi asistenţă pe aeroporturi conform Regulamentului EC261/2004, cu privire la drepturile pasagerilor.

Agerpres