Claudiu Balan: „As vrea sa-mi dati adrese de site-uri unde pot gasi tot felul de informatii despre situatia economica a Romaniei (produs intern brut, balanta externa, balanta de plati). Am nevoie de aceste informatii pentru un proiect de licenta la ASE”.

Date statistice privind Romania puteti gasi in site-un Bancii Nationale, www.bnro.ro sau la Institutul National de Statistica, www.insse.ro.

Radu Enuca, Bucuresti: „Sunt student in anul III la Facultatea de Electronica si Electrotehnica – UPB. As dori sa stiu care sunt avantajele angajarii unui student ca programator, cu carte de munca”.
Din pacate, la ora actuala, legislatia nu acorda nici un fel de facilitati fiscale sau inlesniri celor care angajeaza studenti, indiferent de domeniul in care sunt angajati sau de facultatea ale carei cursuri la frecventeaza. Cu carte de munca sau alt fel de contract, un student este egal oricarui alt angajat, din punctul de vedere al fiscului.

Adrian Stanciu: „Ma intereseaza informatii despre anumite judete si ma intrebam daca imi puteti oferi cateva adrese de Internet de unde as putea procura aceste date. Caut informatii economice cu privire la agentii economici din judet, profilul industrial al judetului etc.”.
Puteti incerca site-ul Institutului National de Statistica, www.insse.ro, dar veti gasi doar anualrul pe 1999; o alta sursa poate fi Camera de Comert si Industrie, www.ccir.ro, dar numai unele judete au propriile adrese de Internet cu informatii complete despre zona respectiva. Puteti, de asemenea, gasi unele informatii in pagina Ministerului Dezvoltarii si Prognozei, www.mdp.ro.

Georgel Popescu, Pitesti: „As vrea sa stiu adresa urmatoarelor institutii: British Council si directia Generala a Vamilor”.
Puteti contacta British Council la adresa din Bucuresti, Calea Dorobantilor numarul 14, telefon: 01/210.03.14, fax: 01/210.03.10,
E-mail: [email protected] In ceea ce priveste Directia Generala a Vamilor poate fi contactata la sediul din Bucuresti, Strada Matei Millo numarul 13, sector 1, telefon: 01/315.58.58; 01/315.58.59; 093.565.101; 093.565.102; 093.565.103; fax 01/313.82.