Ministrul Economiei, Radu Oprea, promite că se va face curățenie în aparatul bugetar.

El a explicat că sunt multe cazuri în care posturi rămân suspendate în anumite ministere sau instituții ani la rândul, pentru că persoana care a dat concurs pentru postul respectiv nu-și dorește, de fapt, să lucreze acolo.

Radu Oprea promite modificări radicale în organigrama ministerelor. Ce se întâmplă cu posturile suspendate

Radu Oprea spune că se vor analiza toate aceste cazuri și va trebui „să încercăm să facem un pic de curăţenie”.

„Am această problemă astăzi în minister, trebuie să facem din două ministere un minister. (…) În discuţiile pe care le am cu cei din minister, astăzi, se referă la ceea ce ne dorim la obiective şi cum construim organigrama ca acele obiective pe care le avem în programul de guvernare să poată să fie atinse mai uşor.

Şi apoi venim şi umplem căsuţele cu oameni. În sistemul bugetar este un pic mai complicat decât în sistemul privat pentru că sunt foarte multe persoane care au dat deja concursuri pe anumite posturi şi trebuie să vezi cum lucrezi.

Constat că de foarte multe ori, foarte multe posturi sunt suspendate pe ani lungi, ceea ce înseamnă că acea persoană care a dat un concurs nu îşi doreşte să lucreze în ministerul respectiv, în domeniul respectiv.

Aici cred că este foarte bine să încercăm să facem un pic de curăţenie, pentru că dacă ţii blocat un post ani de zile este evident că nu îşi doreşti să lucrezi acolo.

Asta este lupta mea, facem organigrama şi apoi ne uităm la oameni”, a declarat ministrul PSD al Economiei despre modificările ce vor fi operate în aparatul de stat.

Companiile de stat vor avea profituri mari la final de an, este sigur Radu Oprea

Radu Oprea a vorbit, duminică, și despre un alt subiect de actualitate în România, cel al deficitului bugetar.

El spune că toate companiile de stat trebuie să fie conduse de oameni care să producă performanță și, în acest sens, se așteaptă la o surpriză plăcută la final de an, atunci când vor fi prezentate profiturile acestora.

„Noi avem o responsabilitate faţă de acţionarii noştri şi acţionarii noştri sunt cetăţenii României şi atunci avem o responsabilitate faţă de cetăţenii României, trebuie să pun oameni care să poată să producă performanţă şi cred că am să vă produc o surpriză, la sfârşitul anului, când o să ne uităm împreună pe profitul operaţional al companiilor de stat”, a declarat ministrul Economiei, invitat la postul B1 TV.