Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, pregăteşte un pachet legislativ prin care vrea să stimuleze ”hipermarketurile şi producătorii să se organizeze şi să ducă toate produsele româneşti cât mai aproape de consumator”. Altfel spus, vrea ca retailerii să vândă cât mai multe astfel de produse.

"Ne gândim chiar şi la unele măsuri care să evidenţieze produsele româneşti faţă de celelalte produse, nu că celelalte n-ar fi bune, sunt bune şi acelea. Trebuie să fim foarte atenţi la calitatea acestora, dar eu cred că există, dincolo de calitate, de gustul pe care-l au produsele româneşti, şi un spirit de partiotism al celor care cumpără", a spus ministrul.

Pentru vizibilitate, mărfurile noastre ar putea fi semnalizate la raft cu steagul României. La prima vedere, a mai spus Constantin, gospodarii sunt încântați, iar comercianții se arată cooperanți.

Teoretic, noi ieșim în avantaj, deoarece alimentele, legumele și fructele ar trebui să fie mai ieftine și mai sănătoase. Până una alta, legumele și carnea din import se vând în magazine şi pieţe cu preţuri chiar și de 10 ori mai mari decât cele cu care intră în ţară.