Departamentul Trezoreriei a trimis miercuri un document reviziut companiei chineze ByteDance. Acesta prevedea răspunsurile îngrijorărilor legate de securitatea națională. Ulterior, acest document a fost acceptat de către compania mamă a aplicației TikTok.

Așadar, noua companie numită TikTok Global va avea majoritatea directorilor americani, un director general american și un expert în securitate.

Oracle a fost de acord să preia o participație de 20 de procente la companie, atunci când aceasta va fi creată. În plus, Walmart va prelua o participație și este posibil să aibă un loc la boardul TikTok Global.

Totuși, este de menționat faptul că nu se știe dacă președintele american Donald Trump va semna acordul. O altă necunoscută este dacă ByteDance va prezenta acordul Chinei ca păstrând o participaţie majoritară la TikTok. Autorităţile chineze au afirmat că nu doresc ca ByteDance să accepte o vânzare forţată. Trump a declarat miercuri că nu agreează ideea ca ByteDance să păstreze o participaţie majoritară la TikTok în SUA.

Aplicația nu poate gestiona conținutul postărilor

Potrviti Reuters, TikTok, care este deja în centrul atenţiei din cauză că este o companie chineză şi a fost ameninţată de preşedintele Trump că activităţile sale vor fi închise în Statele Unite, mai are o problemă.

Este vorba despre modul de gestionare al conţinutul în preajma alegerilor prezidenţiale americane, notează news.ro.

Cunoscută iniţial pentru vide-urile postate de adolescenţi, TikTok este tot mai mult o destinaţie pentru conţinut politic. Hashtagurile Trump 2020 şi Biden 2020 au atras cumultat peste 12 miliarde de vizualizări pe această aplicaţie. Acest lucru întâmplându-se cu doar câteva zile înainte de organizarea alegerilor locale din Statele Unite.

Directorul pentru siguranţă al TikTok, Eric Han, a declarat în primul său interviu referitor la abordarea companiei faţă de dezinformarea legată de alegeri, să obiectivul echipei sale este să se asigure că aplicţia poate rămâne ca o platformă de divertisment şi de ”auto-exprimare amuzantă”.