Prin natura lor, casele de amanet sunt întreprinderi mici, deoarece atât articolele schimbate, cât și împrumuturile plătite au o valoare redusă, însă, există și excepții de la regulă, existând și case de amanet foarte mari care au posiblitatea de a oferii în schimbul unui bun, chiar și sume mari de bani. Chiar dacă aceste case de amanet nu aduc de obicei profituri mari, cel puțin nu de la bun început, costurile de pornire sunt relativ mici și tocmai de aceea, poate reprezenta o idee bună de afaceri. Cu alte cuvinte, datorită faptului că împrumuturile oferite sunt de obicei mici, casele de amanet necesită o sumă redusă de finanțare inițială din partea antreprenorilor.

 

Amanetare

 

Casele de amanet acceptă articole ca garanție pentru un împrumut pe termen scurt sau oferă posibilitatea de a vinde bunurile respective. În momentul în care aduceți un articol la o casă de amanet, agentul de amanet evaluează valoarea articolului și vă oferă un împrumut egal cu un anumit procent din valoarea bunului, astfel încât să poată exista un profit și pentru respectiva casă de amanet. Perioada în care puteți returna împrumutul plus dobânda, este una relativ scurtă și se vă stabili de comun acord de dumneavoastră împreună cu agentul casei de amanet. Dacă vă întoarceți în termenul stabilit cu suma datorată, agentul de amanet vă returnează articolul pe loc, însă, în caz contrar, casa de amanet va intra în proprietatea bunului respectiv și îl vă vinde ulterior pentru a căștiga banii pierduți și pentru a face profit.

 

Obiecte amanetate în mod obișnuit

 

Magazinele de amanet acceptă orice bun care poate aduce ulterior un profit, însă, în general, cele mai des intalnite obiecte amanetate sunt bijuteriile, produsele electronice, iar în ultima perioada, tot mai multe persoane se gândesc chiar și la amanetarea autoturismelor. Stocarea în siguranță a acestor articole este ușoară pentru agentul de amanet și are o valoare suficient de mare pentru a merita vânzarea ulterioară, în cazul în care bunurile nu mai sunt recuperate de proprietar. În timp ce unele case de amanet acceptă obiecte mai mari și mai valoroase, cum ar fi mașinile, majoritatea caselor de amanet sunt întreprinderi mici care oferă împrumuturi reduse.

 

Avantaje

 

Casele de amanet pot reprezenta o alegere excelentă din multe puncte de vedere pentru cei care au nevoie rapid de o sumă mică de numerar, însă sunt atenți la datoria asociată cu împrumuturile pe termen scurt cu dobândă mare. În plus, casele de amanet nu efectuează de obicei verificări de credit, deoarece au deja garanții și nerambursarea are că rezultat doar pierderea bunului sau a bunurilor respective. Ca opțiune pentru proprietarii de întreprinderi mici, un magazin de amanet necesită puține abilități în afară de evaluarea valorii mărfurilor iar spațiul necesar pentru depozitarea bunurilor, nu este unul extrem de mare. Practic, o casă de amanet care accepta bunuri uzuale, își poate desfășura activtatea fară nici un fel de problemă, chiar și la parterul unui bloc, într-un apartament care este compus din două, trei camere.

 

Care este opțiunea cea mai avantajoasă pentru nevoile voastre?

 

Un amanet poate să reprezinte exact ceea ce aveți nevoie astfel încât să vă puteți duce la bun sfârșit planurile, beneficiind aici de cele mai avantajoase servicii. O casă de amanet nu doar că amanetează la propriu bunuri, dar se ocupă și cu vânzarea sau cumpărarea efectivă de diverse obiecte. Astfel, la o simplă căutare online pentru “cumpar ceasuri” puteți vinde simplu și rapid ceasuri de valoare, fiindu-vă oferita suma corectă astfel încât ambele părți să se poată bucura de avantaje.

 

Împreună cu diverse bijuterii/metale prețioase sau diverse electronice, ceasurile fie de mână fie de perete, se numără printre cele mai des obiecte solicitate în casele de amanet, fiind de cele mai multe ori, obiecte care au o valoare foarte mare, ori cel puțin o valoarea care să aducă profit ambelor parti. Cu atât mai mult, dacă este vorba despre un ceas de epocă de exemplu, un ceas care a fost foarte bine conservat, valoarea sa poate chiar să vă depășească așteptările.

Cu atât mai mult, dacă este vorba despre un ceas de epocă de exemplu, un ceas care a fost foarte bine conservat, valoarea sa poate chiar să vă depășească așteptările.

 

O casă de amanet oferă o serie de servicii foarte avantajoase, pe care sunteți încurajați să le încercați la nevoie daca doriți să scăpați de anumite probleme financiare fară nici un fel de bătaie de cap:

 

  • Amanet / Cumpăram Aur
  • Amanet / Cumpăram Argint
  • Amanet / Cumpăram Ceasuri
  • Amanet / Cumpăram Diamante
  • Amanet / Cumpăram Electronice
  • Amanet / Cumpăram Opere de Artă
  • Amanet / Cumpăram Platină
  • Schimb Valutar / Exchange AGS
  • Transfer de bani

 

Este de menționat și faptul că, în cazul unei case de amanet, dacă doriți pur și simplu să utilizați astfel de servicii pentru un împrumut rapid și pe care știți că îl puteți rambursa repede, trebuie să știți că nu veți întâmpina nici un fel de problema în ceea ce privește birocrația. Practic, nu trebuie să aveți la dumneavoastră decât bunul respectiv și cartea de identitate, iar dacă vă atrage oferta propusă de agentul de amanet, veți putea pleca acasă cu banii, în numai câteva minute. Acesta este de departe farmecul unei case de amanet. Totul decurge foarte rapid, fară nici un fel de batatie de cap, beneficiind la final de o suma corect de bani, precum și de posibilitatea de a vă putea recupera bunul sau bunurile amanetate.