După ieşirea de la sediul DIICOT, unde s-a întâlnit marţi cu procurorul-şef Felix Băniliă, Alexandru Cumpănașu a declarat că i-a cerut acestuia audierea sau, după caz, reaudierea, tuturor victimelor și suspecților din cazuri de proxenetism și răpiri din 2012 din Caracal. În plus, Cumpănaşu vrea și audierea membrilor Parlamentului și a primarului din Caracal.

„Am solicitat procurorului de caz reaudierea sau audierea tuturor celor care au fost victime sau suspecți în cazul din 2012 din Caracal în cazul de răpiri și proxenetism, am reiterat solicitarea mea de audiere a membrilor Parlamentului și a primarului municipiului Caracal nu într-o calitate de acuzat, nu am acuzat pe nimeni, ci pentru a furniza informații pentru că, practic, dânșii sunt principalul factor de coagulare de culegere de informații de orice fel care vizează problemele cetățenilor. Înțeleg că domnul procuror-șef va transmite procurorului de caz și acolo se va dispune cand vor fi audiați”, a declarat, marţi, Alexandru Cumpănașu.

În aprilie 2012, procurorii DIICOT au făcut 26 de percheziţii domiciliare, 19 în oraşul Balş, 3 în judeţul Gorj, 2 în municipiul Târgu-Jiu, 1 în judeţul Olt şi 1 în oraşul Filiaşi, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, care opera pe raza judeţelor Olt şi Gorj, specializat în traficul de persoane, traficul de minori, proxenetism şi spălare de bani. Anchetatorii susțineau că membrii grupării au racolat nu mai puțin de 150 de fete, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, le-au dus în Italia şi le-au obligat să se prostitueze în Milano şi în împrejurimi.