Se joacă dur pentru șefia PSD. Dăncilă vrea să pună mâna pe toată puterea și să-și instaleze propria oameni în Guvern. Vrea o remaniere extinsă a Executivului. Jumătate dintre miniștri ar urma să-și piardă scaunele. Această decizie ar putea fi luată după CEx ul de azi sau după Congresul din 29 iunie. Mai mult, Dăncilă vrea și reducerea numărului de ministere.

,,Voi discuta despre remaniere în CEX, vom lua o decizie despre fiecare portofoliu în parte. Nu vreau să iau eu aceste decizii, se iau pe baza evaluării activității. Nu vreau să fac referire la niciun coleg ministru. După ce vom face analiză pe fiecare portofoliu. Vom vedea dacă facem remaniere mai largă sau rămânem doar la cele două posturi de vicepremier după ce i se termină mandatul de vicepremier al lui Viorel Ștefan, la finalul lunii iunie”, a spus premierul.

Dăncilă a mai spus că i-a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea ca Ana Birchall să preia și funcția de vicepremier pentru parteneriate strategice, după ce propunerea ca Titus Corlățean să preia portofoliul a fost respinsă, anunță Realitatea TV.

Dăncilă joacă tare și în PSD. A respins categoric varianta amânării congresului social-democraţilor programat pentru 29 iunie, subliniind că o decizie în acest sens a fost luată deja într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional.

„Nu, categoric nu. S-a luat o decizie în Comitetul Executiv, deciziile luate sunt decizii luate, deci ele nu se modifică sub nicio formă. Un partid serios este un partid care-şi respectă deciziile”, a declarat Viorica Dăncilă, joi, înainte de CExN al PSD, întrebată dacă congresul va fi amânat.