"Pentru Ministerul Sănătăţii vom avea o alocare suplimentară de aproape 1 miliard de lei, acoperind astfel o neîncasare de 500 de milioane din taxa de clawback şi adăugând în mod concret 570 de milioane de lei care vor fi transferaţi catre Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru plata medicamentelor şi a serviciilor", a declarat Victor Ponta.
Pe lângă acest miliard de lei, MS va primi alte 90 de milioane de lei pentru continuarea proiectelor finantate de catre Banca Mondiala, BEI si BERD, cum ar fi programul de maternitati.
Potrivit lui victor Ponta, proiectele se afla in diferite stadii de realizare, unele chiar au fost finalizate si n-au fost receptionate, altele mai au nevoie de 15-20% din necesar pentru a fi finalizate.
Dacă analizăm cele spuse de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, luna trecută, ne dăm seama că rectificarea bugetară este peste aşteptările instituţiei. "Am cerut mult mai mult, dar, daca vor veni 300-400 de milioane de lei, ne vom descurca pana la sfarsitul anului".
Rămâne însă descoperit programul naţional de transplant, însă ministrul speră într-o altă suplimentare bugetară de 70 milioane de lei, până la sfârşitul anului.