Informaţii care dau fiori bucureștenilor. Furnizorul de apă caldă şi căldură este în colaps şi cere urgent 40 de milioane de lei Primăriei ca să poată funcţiona. Problema este că municipalitatea nu are de unde să ia bani. Singura soluţie este să taie din bugetul pentru modernizarea reţelei vechi de zeci de ani, care cedează în fiecare zi.

Regia care dă apă caldă şi căldură bucureştenilor nu reuşeşte să scape de probleme. Anul trecut au fost raportate aproape opt mii de incidente şi avarii. Astăzi, din cauza defecţiunilor, au rămas fără apă caldă locatarii din 52 de blocuri din jumătate de Capitală.

Regia recunoaşte că din cauza reţelei vechi se pierde mai mult de un sfert din agentul termic pentru încălzire şi apă caldă. Iar pierderea este trecută pe factura de întreţinere. Dintr-o factură de iarnă în valoare de 300 de lei, de exemplu, o familie plăteşte 100 pentru pierderi. RADET a cerut protecţie împotriva creditorilor acum doi ani, ca să nu intre în faliment, dar chiar şi aşa supravieţuieşte cu greu. Administratorul judiciar încă nu a prezentat planul de salvare.

Roxana Wring, consilier general al Capitalei: Radet este în fază de avarie. Deşi e în insolvenţă, RADET continuă să acumuleze datorii. Numai în ultimele patru luni şi jumătate deja s-au acumulat în jur de 50 de milioane de euro.

SURSA: digi24.ro