Duminica aceasta, de la ora 14:30, o noua editie “Asta-i Romania!” intra in casele telespectatorilor.

Peste un milion de romani aflati in Italia traiesc acum cel mai negru cosmar. Captivi intr-o tara inchisa, ramasi fara slujbe, izolati in case, acestia traiesc intr-o tara paralizata de o epidemie fara precedent.

Nimeni nu  mai are voie sa se miste liber in Peninsula. Guvernul a introdus restrictii stricte pentru a limita extinderea coronavirusului. Cei care se gandesc sa „evadeze” din zona rosie trebuie sa stie ca amenzile sunt usturatoare si exista inclusiv urmari penale.

Situatia se agraveaza de la o zi la alta. Cei mai afectati sunt romanii care lucrau in Italia, ca sezonieri. Dupa ce s-au pus lacatele pe hotelurile, restaurantele sau afacerile in care lucrau, patronii au fost nevoiti sa ii “puna pe liber”. Imaginile dezastrului din Peninsula si marturiile romanilor de acolo sunt cutremuratoare, si le puteti urmari duminica aceasta, de la 14:30.

Tot in editia de duminica, “Asta-i Romania!” aflam cum tratam “romaneste” virusul care pune probleme serioase in intreaga lume.

In plina criza de coronavirus, cand medicii transmit  ca igiena corecta poate tine virusul deoparte, unul din trei romani nu are apa curenta. Iar lozinca dupa care se conduc unii dintre cei care se confrunta cu astfel de lipsuri pare sa fie “Ce nu te omoara te intareste”.

Nu ratati o noua editie “Asta-i Romania!”, duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiune prezentata de Mihai Ghita, la Kanal D.