Pe YouTube se găsesc în prezent majoritatea hit-urilor pe care le auzi la radio sau la televizor. Dacă vrei să aceste melodii şi în calculator sau pe telefon, există o cale mai uşoară decât să le cauţi pe torrente sau pe alte programe de filesharing.

Pe net există site-uri care îţi permit transformarea clipului video în MP3 în timp record. Unul dintre cele mai bune astfel de site-uri este YouTube-mp3.org. Nu ai nevoie să îţi faci un cont şi nu ai nevoie nici de parole. Nu trebuie decât să copiezi URL-ul de pe YouTube în acest site şi să apesi butonul “Convert Video”.  Spre deosebire de alte site-uri, aici procesul de convertire este unul rapid deoarece acesta se face direct pe serverele site-ului. Fişierele convertite sunt salvate la o calitate de 128 kBit/s, iar în funcţie de videoclip, procesul de convertire nu durează mai mult de 3 minute.

Alte site-uri care îţi permit transofrmare clipurilor YouTube în melodii sunt listentoyoutube.com şi video2mp3.net, însă acestea abundă în reclame şi sunt mai mulţi paşi de urmat.