Telefoanele inteligente pierdute sau furate pot fi recuperate dacă acestea au instalat un antivirus sau o aplicaţie anti-furt.

Telefonul mobil este un accesoriu care se găseşte în buzunarul sau în geanta oricui în prezent. Dacă ar fi să ne luăm după compania de cercetare The Mobile World, 73% din populaţia de pe glob deţine cel putin un telefon mobil. Celularul este mai important pentru unii chiar decât portofelul.  Pentru aceştia pierderea sau furtul telefonului este un lucru inacceptabil.

Şansele de a recupera un telefon furat sau pierdut erau minime până nu demult. Astăzi, două companii de securitate au în portofoliul lor produse capabile să localizeze telefoanele pierdute sau furate.

O soluţie este furnizată gratuit de cei de la F-Secure. Aplicaţia Anti-Theft Mobile, care este compatibilă cu Windows Mobile, Android şi Symbian, permite utilizatorului blocarea telefonul de la distanţa şi localizarea acestuia prin GPS. De asemenea, dacă telefonul a fost furat primul lucru pe care îl face un hoţ este să schimbe cartela SIM. F-Secure Anti-Theft îţi trimite automat noul număr de telefon al hoţului imediat ce a schimbat cartela.

Softul este gratuit şi poate fi descărcat de aici

Kaspersky Mobile Security, de la 29,95 dolari

Şi cei de la Kaspersky oferă o soluţie asemănătoare, însă contra cost. Kaspersky Mobile Security îţi blochează telefonul de la distanţă, în cazul în care acesta este pierdut sau furat. Tot ce trebuie să faci este să trimiţi un SMS predefinit către telefonul tău şi dispozitivul va fi blocat, fără ca cineva să poată accesa conţinutul acestuia. Poţi alege să-ţi ştergi de la distanţă datele.

Poţi de asemenea seta un mesaj prestabilit care va fi afişat pe ecran, în cazul în care telefonul este blocat, pentru a oferi persoanei care îţi găseşte telefonul posibilitatea de a ţi-l returna.

În plus,  poţi localiza telefonul folosind GPS Find. Dacă trimiţi un SMS cu parola corespunzătoare către telefonul furat/pierdut vei primi un link către Google Maps, care îţi va arăta locul exact în care se află dispozitivul.  Preţul pentru Kaspersky Mobile Security este de 29,95 dolari.