Modul prin care poți urmări mii de canale TV fără un abonament TV este satelitul. Prin satelit se pot recepţiona fără abonament mii de canale de televiziune şi radio. Canalele libere la retransmisie (FTA, free-to-air) pot fi recepţionate cu o simplă antenă de satelit pentru recepţie care este îndreptată către oricare dintre sateliții din spațiu. SES Astra are nu mai puțin de 50 de sateliţi geostaţionari.

Cea mai simplă metodă de te conecta la sateliţi este utilizarea unui motor HH, care are un preţ de 200 lei. Antena satelit are un preţ de 75 lei, un LNB (amplificator şi convertor ) costă 25 lei, iar un receiver DVB-S2, 200 de lei. Acesta nu mai este necesar dacă televizorul include un tuner DVB-S2. Mai este nevoie de cablu coaxial şi conectori. Motorul HH va roti automat antena pe satelitul selectat din telecomanda receptorului.

Odată instalat kitul de recepţie prin satelit, consumatorul are acces la o multitudine de canale. Cea mai mare paletă de canale FTA se găseşte la poziţia orbitală 19,2 grade est dintre care 58 sunt HD şi 5 Ultra HD sau 4K. Sunt disponibile peste 150 de canale de audienţă generală cum ar fi Das Erste HD, Pro Sieben, ORf, Sat1, RTL, ZDF şi alte canale disponibile în diferite limbi europene. De asemenea, sunt disponibile câteva dintre cele mai populare canale din Europa care oferă conţinut pentru copii, educaţional, sportiv, muzical, cum ar fi Eurosport 1 Germany, BBC World News, KIKA, Fashion 4K, Euronews, Al Jazeera, Bloomberg, CNBC Europe şi canalele grupului Sky. 

Trebuie spus că doar câteva canale româneşti sunt libere la transmisie prin satelit precum Pro TV Internaţional, TVR Internaţional,  Realitatea TV, Etno TV, Taraf TV, Favorit TV, Nasul TV. Dar această problemă o poți rezolva cu ajutorul platformei Seenow. Din vara anului trecut zeci de canale românești pot fi urmărite gratis pe seenow.ro.