S-a inventat clubul somerilor. Singura conditie pe care trebuie sa o indeplinesti ca sa fii membru in acest club este sa fii somer. Este vorba despre Clubul 405, care si-a luat acest nume de la indemnizatia de somaj in valoare de maximum 405 dolari pe saptamana pe care-i primeste un somer din New York.

Scopul acestui club este acela de a ridica moralul celor care si-au pierdut locul de munca, iar fondatorul acestei „institutii” este Jose Gonzalez, un american care si-a pierdut locul de munca in ianuarie.

Site-ul www.the405club.com propune tot felul de idei pentru ca somerii sa cheltuiasca mai putini bani, precum si sfaturi pentru viitoarele angajari.

„Este teribil sa stii ca pot dormi intreaga zi”, spune Gonzalez in cadrul unei intalniri din cadrul clubului pe al carui site se gasesc ponturi si sfaturi despre  „cum sa te simti bine cand totul merge rau”.

In New York, rata somajului este de 6,9%, sub media nationala de 8,1%, insa cifra creste alarmant. Majoritatea celor care isi pierd locul de munca este fomata din tineri.