Viper Smart Start porneşte motorul pentru a încălzi maşina pe timp de iarnă şi a o răcori vara. Mai mult, sistemul localizează maşina prin receptorul GPS inclus, oferind utilizatorului posibilitatea de a şti oricând unde se află aceasta. Cu Smart Start încui şi descui uşile maşinii, armezi şi dezarmezi sistemul de securitate şi deschizi portbagajul. Tot ce trebuie să faci pentru a-ţi comanda maşina din telefon este să conectezi modulul Smart Start la sistemul de pornire a maşinii de la distanţă şi să descarci o aplicaţie pe smartphone-ul tău.

Modulul Smart Start costă 400 de dolari şi include GPS, cartelă SIM, precum şi un abonament pentru un an de zile. După expirarea abonamentului, utilizatorul trebuie să plătească o taxă de 10 dolari pe lună. Un sistem de pornire de la distanţă Viper costă de la 700 de lei, iar aplicaţia este gratuită. Viper Smart Start este compatibil cu sistemele de operare iOS,  Android şi BlackBerry.

Sistemul Smart Start foloseşte internetul pentru a trimite comenzile şi confirmările, astfel că smartphone-ul trebuie să fie conectat în permanenţă la Internet. Toate comenzile de la telefon pentru maşină trec printr-un server Viper care se află în Statele Unite care le transmite mai departe modulului instalat în maşină.
 
În caz că telefonul mobil este furat sau pierdut maşina nu va putea fi condusă fără cheia originală. În cazul în care cineva porneşte maşina cu ajutorul telefonului, dacă va încerca să intre în ea şi să plece, alarma va porni, iar motorul se va opri. Utilizatorul poate modifica parola aplicaţiei de pe site în care s-a înregistrat în prealabil.

Viper Smart Start include mai multe funcţii inteligente care permit utilizatorului deplin control asupra automobilului. Spre exemplu, acesta poate seta zone dintr-un anumit oraş unde maşina nu are voie să intre sau din care nu are voie să iasă, iar în caz că acest lucru se întâmplă se trimite o alertă pe telefon. De asemenea, dacă bateria maşinii este la minimum, sistemul trimite o alertă către mobil, iar utilizatorul poate porni maşina şi reîncărca bateria. Cu un smartphone pot fi controlate mai multe maşini şi se pot folosi, de asemenea, diferite telefoane.

Viper Smart Start a generat un interes atât de mare, încât de la lansare şi până acum au fost descărcate peste un  milion de aplicaţii necesare folosirii sistemului. Modelul este disponibil în toate magazinele Falcon Electronics.
Viper este cel mai bine vândut sistem de securitate auto din România.
Sistemele Viper sunt produse de Directed Electronics, cea mai mare firmă producătoare de sisteme de protecţie pentru vehicule din lume. Aceasta este deţinătoare a peste 20 de patente în domeniul tehnologiei electronice de vârf şi a peste 50 de brevete de invenţii şi inovaţii, fiind certificată ISO9001.
În România, importatorul oficial al sistemelor de securitate Viper este Falcon Electronics.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/cMh3Grzlp18" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/WPl3gvfQcdI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>