Efectele crizei economice asupra veniturilor populaţiei au determinat societăţile de asigurare să îşi adapteze portofoliile la noile condiţii. “ În zona auto am lansat două produse pentru criză. Sunt două poliţe CASCO ce se reamrcă prin costurile reduse”, spune Ina Crudu, director general al Carpatica Asig. Potrivit acesteia, poliţa Casco Prim dă clienţilor posibilitatea de a-şi stabili singuri valoarea asigurată plătind astfel o primă mai mică. Societatea nu are niciun fel de impunere în ceea ce priveşte suma asigurată, valoarea de piaţă a maşinii neavând nicio importanţă în acest caz. Asigurarea este una de prim risc. De asemenea, noile produse de la Carpatica dau clientului posibilitatea de a-şi alege service-ul sau piesele cu care să reparea maşina. “ Clientul poate opta pentru a încasa banii direct urmând ca, ulterior, să îşi repare singur maşina”, mai spune Crudu.

Rezultate bune pentru companie

Carpatica Asig. a raportat prime brute subscrise de 357,95 milioane lei în perioada ianuarie – septembrie 2013.În primele nouă luni ale acestui an, primele brute subscrise la asigurările de locuinţe au totalizat 22,42 milioane lei, faţă de 11,6 milioane lei în perioada similară din 2012 Valoarea primelor brute a crescut, per ansamblu cu 73% principalele clase de asigurare fiind în continuare RCA şi CASCO cu o pondere cumulată de peste 85%. De asemenea. Societatea a crescut pe zona asigurărilor de bunuri, în principal locuinţe, unde a ajuns să ocupe locul al doilea în piaţă după un avans de 104%. Ceea mai mare creştere a fost înregistrată pe CASCO unde primele au urcat cu 129%. Carptica ocupa după primele şase luni ale anului trecut locul opt pe piaţă cu o cotă de peste 6,8% faţă de circa 3,5% în 2011.
Asigurările RCA au reprezentat 302,37 milioane lei, CASCO – 17,7 milioane lei, asigurările de bunuri – 25,53 milioane lei iar cele de accidente de persoane – 1,8 milioane lei prime brute subscrise.
Valoarea despăgubirilor plătite în perioada ianuarie – septembrie 2013 s-a ridicat la 189,57 milioane lei la poliţele RCA, 8,29 milioane lei la poliţele CASCO şi 2,31 milioane lei la asigurările de bunuri.
Compania a înregistrat un rezultat financiar neauditat în creştere cu 6,19 milioane lei, la 30 septembrie 2013.