Nu sunt puține locațiile al căror start în sezonul teraselor deschise întârzie să apară. Fie pentru că spațiile lor exterioare nu sunt acoperite sau închise, sau pentru că atmosfera nu este încă suficient de caldă, administratorii de locații HoReCa pierd clienți importanți la început de an.

Tu cum întâmpini Primăvara pe terasă?

Oamenilor le plac aerul proaspăt, priveliștile captivante și deschiderea către natură. Sunetele primăverii și soarele timid îi fac pe vizitatorii teraselor să reînvie precum o face natura, iar pe tine – administrator de terasă – asta ar trebui să te motiveze să faci schimbări.

Cu ce poți începe?

  • Cu o pergolă retractabilă

Soarele blând al Primăverii merită să fie surprins și pe terasă. Astfel, locațiile care oferă clienților facilitățile necesare pentru a putea profita de venirea Primăverii, au un mare avantaj. Iar cea mai bună modalitate de a face asta este acoperind terasa cu o pergolă retractabilă.

O pergolă retractabilă pentru terase oferă posibilitatea de a îmbrățișa lumina și căldura în primele luni ale anului. Complementar, terasa se poate acoperi din nou atunci când soarele devine prea puternic, pentru o umbrire eficientă.

Acoperișul unei astfel de pergole se retrage automat, prin control telecomandat sau cu o aplicație mobilă specială – conformă cu avansul tehnologic de astăzi. Materialele pot fi diverse: lamele de aluminiu sau membrană PVC, toate pe structură de aluminiu ușoară dar rezistentă în timp și la fenomene meteo puternice.

Dacă te încântă o astfel de soluție de acoperire terase, documentează-te mai mult! Iar dacă vrei să îți faci idee despre o ofertă de preț pentru pergole retractabile, poți contacta firme specializate din domeniu precum Sun Leader.

  • Cu pereți din sticlă glisantă

O terasă de iarnă închisă este tot ce și-ar putea dori un proprietar al unei locații pentru ca afacerea lui să aibă continuitate. Dar, dacă acest spațiu închis nu are posibilitatea de a se deschide după sfârșitul sezonului rece, trecerea spre primăvară și vară este foarte grea.

Prin urmare, o terasă închisă cu sticlă glisantă este inovația care vine în ajutorul tuturor! Instalarea unor astfel de sisteme cu sticlă glisantă, culisantă, de tip ghilotină sau armonică este foarte ușoară atunci când ai alături un specialist. Iar beneficiile sunt majore: pereți transparenți cu priveliște favorabilă, laterale care se pot deschide oricând, protecție împotriva aerului rece și vântului, și aerisire atunci când e prea cald.

În această formă – o terasă acoperită cu pergolă retractabilă și închisă cu sticlă glisantă garantează ceea ce promite: protecție în orice sezon și funcționalitate personalizată în funcție de vremea de afară.

Alături de aceste două idei pentru reamenajarea terasei, poți începe și tu să te gândești cum să întâmpini Primăvara pe terasă și cum să atragi cât mai mulți vizitatori. Începutul acestui sezon poate fi unul bun și pentru tine, dacă te reinventezi și reamenajezi spațiul exterior.