HP oferă primele puncte de acces din industrie care pot transmite trei canale individuale de date printr-o singură soluţie radio wireless în loc de două, permiţându-i astfel acesteia să crească performanţa şi aria de acoperire a reţelei wireless. Noua tehnologie poate să susţină până la 15 sesiuni de conferinţe video HD desfăşurate simultan în reţea, în timp ce ofertele anterioare 802.11n puteau susţine doar 10 sesiuni în paralel, iar standardul 802.11g doar una.

Cei mai importanţi vendori de reţelistică vând echipamente, software şi instrumente separate pentru medii wireless şi cu fir, forţând clienţii să aloce bugete mai mari pentru administrare şi training. Dezvoltată pe baza strategiei HP de Infrastructură Convergentă, HP Mobile Access Solution funcţionează ca o soluţie convergentă de reţea pentru medii wireless şi cu fir.

 Astfel, clienţii pot reduce numărul de echipamente, complexitatea şi cerinţele de resurse în întreaga reţea prin standardizarea unei soluţii unice care include un sistem de operare, un instrument de administrare şi soluţii de securitate şi control al accesului.