Ministrul Agriculturii, Petre Daea, discută cu insistență despre problema cormoranilor oriunde se duce. Ba mai mult, acesta a ajuns să se certe cu toată lumea dacă nu este lăsat să-și expună cauza. Ultimul episod de acest gen s-a consumat în Parlament, la adoptarea bugetului ministerului Agriculturii. În vreme ce Daea încerca să explice de ce cormoranul este dușmanul pisciculturii, liberalul Florin Roman i-a cerut ministrului să se calmeze. Care numai calm nu s-a dovedit a fi!

Florin Roman: Dl ministru, nu v-am auzit să spuneți nimic despre cormorani!
Petre Daea: V-a intrat cormoranul în cap? Înseamnă că a avut succes! Nu dăm bani pentru cormorani. Nu, nu. (…) E o problemă destul de importantă. România, românii, mănâncă, astăzi, mai puțin pește din suprafața decât cormoranii. Iar dvs. aici aveți un mare rol ca parlamentar, pentru că există în Parlamentul României, o modificare a anexei… Numai puțin, pentru că e bine să știți, pentru a putea gestiona votul în Parlament. Deci este dușmanul numărul unul al pisciculturii și România deține și înainte de 89 și după 89. Ar fi trebuit să existe o politică de stat pentru dotarea pisciculturii în domeniu. Iar…
Florin Roman: Nu mai aratați domne așa cu degetul. Opriți-vă!
Petre Daea: Nu, nu. Cormoranii.
Florin Roman: Nu vă enervați!
Petre Daea: Nu, nu!”
Cormoranii au devenit subiect de dezbatere și în Parlamentul European. Aflat la Bruxelles, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit despre cormorani în Comisia pentru pescuit din Parlamentul European, atunci când a prezentat priorităţile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene. “A se vedea populaţiile de cormorani. (…) Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât”, a spus Daea, la Bruxelles. Imediat după această intervenție, Daea și cormoranii au devenit subiect de amuzament pe paginile de socializare și în presa din România. De altfel, o poză cu Petre Daea în piscină, înconjurat de cormorani, a devenit virală pe paginile de socializare, spre amuzamentul internauților.