Compania lui Steve Jobs a lansat un update la software-ul telefonului care șterge datele stocate în "fișierul spion", care, conform unor oficiali ai companiei nu era altceva decât un simplu "bug".
Update-ul este disponibil pe iTunes și poate fi descărcat de către utilizatorii iPhone, iPad și Ipod Touch.
Coincidență sau nu, cei de la wired.com au observat că update-ul ocupă fix 666 de Mb. 
Pete Warden şi Alasdair Allan, doi experţi în securitate, au anunţat recent o descoperire şocantă: terminalele iPhone şi tabletele de internet iPad (cu 3G), înregistrează, în secret, toate locurile în care a fost utilizatorul, începând cu luna iunie a anului trecut.

Cei doi cercetători au descoperit că terminalele Apple înregistrează toate locurile unde au fost şi salvează informaţiile într-un fişier secret care este apoi copiat pe calculatorul utilizatorului atunci când cele două aparate sunt sincronizate. Toate acestea fără ştirea utilizatorului.

Fişierul conţine informaţii legate de latitudine şi longitudine, ceea ce înseamnă că folosind un simplu program se pot afla toate locurile în care a fost posesorul aparatului.

Apple a introdus această funcţie în dispozitivele sale odată cu lansarea sistemului de operare iOS 4, în luna iunie a anului trecut.
Citește și Cine vrea să ştie datele noastre confidenţiale