Aplicația care te poate scăpa de aglomerație

În această perioadă, românii au ieșit în număr cât mai mare pentru a face cumpărăturile necesare pentru Paște în profida anunțurilor și măsurilor anunțate de autorități.

Totuși, doi avocați, un sociolog și un corporatist din București au decis să lanseze o aplicație care te poate feri de aglomerație pentru a putea respecta distanțarea socială care este recomandată în această perioadă.

Ei au constatat că deși sunt în vigoare măsuri stricte de limitare a deplasărilor, foarte multe locuri din oraș sunt pline de oameni, adică exact ceea ce trebuie să evităm în această perioadă, așa că ei au dezvoltat acest site care funcționează pe principiul aplicației Waze, scrie stirileprotv.ro

Astfel, cei care sunt cu adevărat nevoiți să iasă din case, dar doresc să se protejeze pe ei, și pe cei din jur, pot vedea în timp real ce zone ar trebui evitate.

Spuneceva.ro, platforma online care este de ajutor

Foarte important este faptul că site-ul nu solicită niciun fel de date personale și nici nu stochează asemenea informații, prin urmare este 100% sigur din acest punct de vedere. Nu trebuie să descărcați nicio aplicație, nu trebuie să vă creați cont, nu trebuie să vă dați numele sau numărul de telefon.

Tot ce trebuie să faceți e să accesați spuneceva.ro și să semnalați aglomerația, iar site-ul va accesa doar locația telefonului de pe care raportați. Atenție, dacă pentru un loc raportat ca fiind aglomerat nu mai apar și alte semnalizări, atunci înregistrarea se va șterge automat după o oră.