Cea mai nouă versiune de iOS vine cu îmbunătăţiri în ceea ce priveşte deblocarea telefonului de către utilizatorii care poartă mască şi suport pentru API-ul serviciului de urmărire a contactelor dezvoltat de Apple în colaborare cu Google. Potrivit informațiilor de ultim moment, cel mai nou update de iOS vine cu două aplicații care au fost dezvoltate după ce pandemia de C ovid a afectat și utilizarea unor anumite funcții ale telefoanelor mobile.

Spre exemplu, purtarea măştilor care a devenit o măsură obligatorie pentru a evita răspândirea și infectarea cu noul coronavirus a creat neplăceri pentru utilizatorii care folosesc Face ID pentru securizarea telefonului. Masca împiedică acest sistem să mai recunoască utilizatorul. Apple nu a modificat Face ID pentru ca acesta să recunoască utilizatorii şi când poartă mască, această abordare putând duce la scăderea nivelului de securitate. În schimb, a redus timpul după care telefonul cere codul de deblocare. Când utilizatorul poartă mască, Face ID nu se mai chinuie câteva secunde să-l recunoască, punându-i acestuia răbdarea la încercare, ci afişează direct tastatura prin care poate fi introdus manual codul de deblocare, susține news.ro.

Aceeaşi versiune de iOS aduce suport pentru API-ul la care Apple şi Google au lucrat împreună şi care va sta la baza aplicaţiilor de urmărire a contactelor pe care multe ţări le vor folosi pentru a urmări infectările cu COVID-19. Acesta este doar baza aplicaţiilor care îl vor folosi şi care încă nu au fost dezvoltate.