Robert Powell este un actor britanic care a avut norocul să-L interpreze pe Iisus Hristos în filmul „Iisus din Nazaret“. Cu siguranță acesta a fost rolul care i-a marcat întreaga carieră în teatru și film.

Puțini știu despre Robert Powell că atunci când a venit la audiții acesta era ateu. Inițial, acesta trebuia să-l interpreteze pe Iuda Iscarioteanul. Mântuitorul trebuia să fie interpretat fie de Al Pacino fie de Dustin Hoffman.

”Am încercat apoi la filmări să-i aducem în prim-plan lui Hristos și o latură umană, să combinăm oarecum cu partea divină, celestă. Dar am realizat că așa ceva e imposibil și că Fiul lui Dumnezeu nu poate fi reprezentat decât ca atare…”, își amintea actorul într-o emisiune la BBC.

După rolul Mântuitorului, viața lui Powell s-a schimbat radical. Acesta a renunțat să mai fie ateu și a devenit cu credincios convins. Actorul a făcut multe sacrificii pentru acest rol. Cununia acestuia cu soția sa a fost oarecum forțată de acest rol, întrucât producătorii nu au vrut să atragă critici pentru faptul că interpretul Lui Iisus trăia în păcat.

Conform tabloidelor străine, actorul ar fi avut nevoie de psihiatru ca să depășească faza în care se credea urmașul lui Hristos printre noi.

Acum actorul care L-a interpretat pe Mântuitor în „Iisus din Nazaret“ are 74 de ani. Cum arată acum actorul, puteți vedea mai jos.