Rezultatele economice sub aşteptări din Europa şi China, care alimentează temerile legate de încetinirea cererii globale, dar şi creşterea stocurilor de ţiţei din SUA au dus miercuri la o scădere a preţurilor la petrol cu 5%, potrivit Reuters.

Cotaţia petrolului Brent a scăzut la 58,4 dolari/baril, iar scăderea puternică a fost aproape la fel cât creşterea de marţi, când preşedintele Donald Trump anunţase ca va amâna introducerea de tarife suplimentare pentru produsele importante din China. Cotatia petrolului american WTI (West Texas Intermediate) a scăzut cu 5,2%, la 54,14 dolari/baril, după o creştere de 4% în ziua precedentă.

Economia ţărilor europene este afectată, în special din cauza încetinirii economiei mondiale şi a nesiguranţei legate de finalizarea Brexit. Astfel, PIB-ul zonei euro a crescut nesemnificativ în al doilea trimestru din 2019. Pe fondul intensificării tensiunilor la nivel comercial cu SUA, China a raportat date economice slabe pentru iulie, iar creşterea producţiei industriale este la cel mai redus nivel din ultimii 17 ani.