Intel, cel mai mare producător mondial de microprocesoare, şi-a revizuit estimările de vânzări pentru trimestrul al patrulea al acestui an, din cauza deficienţelor în aprovizionarea cu hard drive-uri ca urmare a inundaţiilor din Thailanda, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Intel se aşteaptă ca în trimestrul al patrulea să realizeze venituri de 13,7 miliarde de dolari, comparativ cu estimările anterioare care vizau venituri de 14,7 miliarde de dolari.

Intel se aşteaptă în continuare ca vânzările de PC-uri să crească în perioada sărbătorilor de sfârşit de an, însă veniturile vor fi mai mici deoarece producătorii îşi reduc stocurile şi achiziţiile de microprocesoare din cauza problemelor în aprovizionarea cu hard drive-uri.

Mai multe sute de persoane au murit în urma inundaţiilor din Thailanda care au provocat pagube de mai multe miliarde de dolari şi au afectat lanţurile internaţionale de aprovizionare în industriile IT şi auto. O serie de mari producători mondiali de PC-uri, precum Hewlett Packard, Dell, Lenovo şi Acer, au anunţat în ultimele luni că ar putea asambla mai puţine calculatoare deoarece au problema în aprovizionarea cu hard drive-uri.