Şeful statului a precizat că procesul va fi reluat, dar nu anul acesta. "Nu se poate relua anul acesta procesul vânzării acţiunilor Petrom – un pachet de jumătate de miliard. Ne-a fost o lecţie tuturor. Poate pachetul a fost prea mare. Guvernul a fost bine sfătuit. Dacă nu scoteam acţiunile la vânzare, am fi primit reproşuri. Dacă decizia era să vindem cu orice preţ, am avut recomandarea la care s-ar fi vândut toate acţiunile", a explicat Băsescu. 

"Pentru noi, a fost soluţia corectă, nu ce ne-am dorit. Preţul recomandat de consultanţi a fost să vindem o acţiune cu 0,33 lei, preţ la care acţiunile s-ar fi vândut, poate chiar cu 0,35. Guvernul nu a acceptat alt preţ decat preţul mediu din ultimele 12 luni", a spus Băsescu.

Potrivit lui, România nu trebuie confundată cu ţările care trebuie să vândă activele pentru a plăti salariile şi pensiile. "Am trecut prin acest risc anul trecut şi acum România se poate finanţa împrumutând bani de pe pieţele private. Nu suntem în situaţia să vindem la orice preţ, Guvernul a gândit aici foarte bine: vindem, dar la un preţ corect", a adăugat şeful statului.

Băsescu a dat asigurări că pachetele de acţiuni deţinute de stat la Transelectrica şi Romgaz vor fi scoase pe piaţă, singura condiţie fiind obţinerea unui preţ corect.

Te-ar putea interesa și: