Tramvaiul românesc e pe cale să mai ajungă într-un oraș mare, fără să aibă concurență. Astra Vagoane, producătorul singurului tramvai făcut în România, a depus unica ofertă la licitația organizată de Primăria Arad, după ce câștigase și la Oradea, Cluj și Galați, tot fără competiție, scrie Economica.net.

În București, însă, se pare că tramvaiul nu are loc, întrucât nu îndeplinește criteriile impuse de Primărie în cadrul licitației de 200 de milioane euro prin care vrea să achiziționeze tramvaie.

Primăria Arad a loansat pe 18 decembrie licitaţia pentru achiziţia a 10 tramvaie noi a căror valoare estimată este de 73,04 milioane de lei fără TVA, cu posibilitatea, ca în perioada de patru ani de derulare a contractului, autoritatea să poată achiziţiona încă 18 tramvaie noi. În acest caz, valoarea achiziţiei creşte la 202 milioane de lei (43 milioane de euro). 

Tramvaiul este produs la Arad,de compania Astra Vagoane, controlată de omul de afaceri Valer Blidar, present în top 300 Capital cei mai bogați români.

Sursa foto: www.economica.net