Investiţia se ridică la aproximativ 220.000 Euro, iar proiectul a fost realizat cu sprijinul partenerilor BRD Groupe Société Générale şi Gilbarco Veeder Root, alături de compania de software ITGrup şi de proiectantul general, Igloo Arhitecture.
“Lansăm acum staţiile AutoMat, deoarece credem că este momentul cel mai potrivit pentru apariţia unui nou serviciu, simplu şi sigur, cu un echipament modern şi uşor de folosit, care permite un control permanent şi total pentru bugetul şi timpul consumatorului. AutoMat este cel mai modern concept de benzinărie fără personal, complet automatizat, unic pe piaţa autohtonă prin complexitatea operaţiunilor pe care le poate efectua, dar şi datorită avantajului de preţ practicat pentru achiziţionarea carburanţilor. Investiţia companiei Bioromoil în noua retea de staţii AutoMat se va ridica la aproximativ 20 milioane de euro, din care aproximativ 2,5 milioane vor fi alocate pentru primele 10 staţii pe care ne-am propus să le avem până la sfârşitul acestui an”, a precizat Laurenţiu Argeşanu, director general al companiei Bioromoil Automatic Stations.
Benzinăriile AutoMat dispun de 6 pistoale de alimentare, care comercializează trei tipuri de carburanţi – două tipuri de benzină  şi unul de motorină. Plata se poate face prin card – bancar sau business, precum şi în numerar. Carburanţii sunt achizionaţi de la principalii producători şi distribuitori cu tradiţie din România şi au un conţinut  scăzut de sulf, cu rol important în diminuarea efectului de seră şi în creşterea calităţii aerului.
Benzinăriile dispun şi de un automat, de unde pot fi cumpărate mai multe produse preambalate: dulciuri, snack-uri, băuturi răcoritoare non alcoolice sau băuturi energizante, dar şi un echipament de verificare a presiunii în roţi, care poate fi folosit gratuit.
Instrucţiunile de folosire pentru fiecare serviciu oferit de AutoMat sunt afişate în dreptul fiecărui echipament, iar în cazul în care clientul întâmpină dificultăţi, poate contacta, direct din staţie, unul dintre dispecerii din Call Center, printr-o simplă apăsare de buton (Push to Talk).
Alături de Gilbarco Veeder Root, alte două benzinării AutoMat au fost, deja, deschise la  Drobeta Turnu Severin, în parcarea Severin Shopping Center, în septembrie, şi la Târgu Jiu, în parcarea centrului comercial Kaufland, în octombrie. Până la sfârşitul acestui an, staţiile AutoMat vor fi prezente şi în alte centre comerciale din ţară: Kaufland din Slatina şi Iaşi, Shopping City din Suceava, Hello Shopping Park din Bacău şi Focşani, European Retail Park din Brăila şi Shopping City din Sibiu.
Compania Bioromoil intenţionează ca reţeaua de staţii AutoMat să ajungă la 100 de unităţi şi la o cotă de piaţă de 3% până în 2013.  În ceea ce priveşte extinderea regională a reţelei AutoMat,  Bioromoil vizează, în special, pieţele din Bulgaria şi Republica Moldova.